torstai 31. maaliskuuta 2016

Mustavalkoista väripilkuilla

Nämä mustavalkoisuudet ompelin Hommahuoneen maaliskuun värihaasteeseen liittyen jo tovi sitten, en vaan ole ehtinyt bloggaamaan.

Sain ystävältäni lahjaksi Konmari-kirjan ja hurahdin. Hurahdin niin antaumuksellisesti asiaan että muuta en ole juuri ehtinyt ajattelemaan. Mustavalkoisten asioiden lisäksi olen ommellut lapselleni pinon tarpeellisia 74cm bodeja, mutta muuten maaliskuu on mennyt pitkälti kauhistellen kotoa löytyvää tavarataivasta. Ja tietty siivotessa, raivatessa, tavaroita myydessä ja kierrättäessä.

Siivosin vaatekaapistani pois kassillisen puhdasta lumppua. Yök. Ahdistaa kun tekstiilit ei kestä enää mitään. Elokuussa ostamani topit (jotka ovat kyllä olleet tehokkaassa käytössä) olivat niin järkyttävässä kunnossa että mielelläni palautin henkkamaukan lumppukeräykseen. Mikä siinä on kun vaatteet eivät enää kestä käyttöä? Miksi annamme tämän vaatekaupoille anteeksi? Miksi on niin helppoa ostaa tilalle uutta riepua kolikoilla? Ällöttää koko touhu.

Mietin hetken että en viitsi mainita nimeltä nyppyyntyvien vaatteiden ostopaikkaa. Mutta ei. Ei enää! Tästä eteenpäin raportoin avoimesti vaatteiden kestävyydestä, mutta myös kankaiden kestosta. Jos ärsyttää kun 3€ maksanut toppi rispaantuu puolen vuoden käytön jälkeen, niin mites sitten se ihana luomupuuvillatrikoo, josta maksoit 25€/m, piirsit kaavoja ja ompelit rakkaudella vaatteen, joka nyppyyntyy parissa pesussa? Vapise maailma! BZK ei vaikene enää. 

Palataan nyt kuitenkin vielä hetkeksi ompeluihin. Kerron sitten kuinka nämä kestävät käytössä ;)


Kaava: Ottobren joku. Koko 80cm ja ajatus oli että tämä mahtuisi lapselle nyt ja vielä syksyllä. Mahtunee vuoden päästä keväällä ja ehkä vielä sitten syksyllä :D

Kankaat: Musta tikkivelour(?) kirppikseltä huimaan 1,70€ hintaan. Mustavalkoinen resori ehkä majapuulta, kuten ihana vihreä trikoo, joka piristää taskuja ja huppua. Turkoosi resori on Marimekon. 


Taskusta kurkistaa pieni lintu!


Itselleni ompelin topin. Kaavana käytin kulahtanutta vanhaa toppia, ja tästä tuli tosi kivan mallinen. 

Kangas: Paapii. Takakappaleen pitsi on ratkottu irti henkkamaukan topista. 

Ostin kivan mustan paidan kauniilla pitsitakaosalla viime kesänä, enkä sitä kyllä niin montaa kertaa ehtinyt käyttää että kankaan nyppyyntyvyys olisi ollut millään lailla hyväksyttävää. Loppuosa vaatteesta on jo palautettu lumppukeräykseen, joten todistusaineistoa ei enää ole. Mutta hyihyi H&M, mitä kakkaa on myynnissä!


Pitsi on kyllä kaunis!


Kaava: Ottobren multistripes

Kankaat: Mustavalkoinen raita Nosh (jämät omasta mekkokankaasta) Rakastan tämän kankaan tuntua, vaikka raidat meinaavatkin aiheuttaa kangasta leikatessa oksennusmigreenin. Musta trikoo on peräisin raskauslegginseistäni. Harmaa resori on Marimekon. 

Legginsejä käytin todella paljon ja kangas on edelleen sileää ja pitänyt hyvin värinsä. Ainoa mikä legginseissä ei kestänyt oli haarasauma, jota paikkasin vähän väliä. Haaruksista kangas alkoikin jatkuvan paikkauksen seurauksena hupenemaan, joten kierrätykseen ne eivät enää sellaisenaan olisi kelvanneet. Lumppukuorman sijaan käytin kankaan uudelleen. Jotenkin runollista että raskausvaatteista tulikin vauvanvaatetta. 

Huomio: En uskonut että body voisi oikeasti mennä lapsen päästä läpi ilman noita neppareita. Olin väärässä. Nyt mietin millä kaventaisin pääntietä. Pitänee tehdä yksi body vielä ihan ohjeita noudattaen. 


Paapiin kangasta ja raskauslegginsejä riitti vielä toiseenkin bodyyn. Onnistuin näemmä asettelemaan tämän kuvaan ihan vinksin vonksin. 

Näihin bodeihin testasin ekan kerran Prymin neppariphtejä ja neppareita. Vaikuttivat ihan päteviltä. Lidlin pihdit ja loput nepparit lentävät seuraavaksi metallinkeräykseen. 

Mustavalkoista olisi tehnyt mieli ommella enemmänkin. Minulla olisi kaapissa yksi kiva Marimekon joustamaton mustavalkoinen kangas, joka keräsi maaliskuun ajan pölyä ompelupöydällä ja odotti inspiraatiota. Kototeko blogin Renew Mama haaste sai kuitenkin ajattelemaan vartalotyyppiasioita, enkä sitten osannutkaan toteuttaa siitä vielä mitään. Ensin ajattelin että olisin ommellut siitä A-linjaisen mekon (menisi nyt, eikä haittaisi vaikka -kröhhöm- laihtuisin). Nyt olen kuitenkin oivaltanut että A-linjaukset ja muut vyötärön hävittävät mekot ei ole se mun vartalotyypin juttu. Kangas odottamaan siis vielä. Ompelen siitä vielä uuden lempivaatteen. 

Renew Maman tämän kuun haasteena oli yllättää itsensä. Tuo ylläoleva toppi ei nyt kuitenkaan mielestäni täytä kriteerejä, joten pakko jättää tän kuun haaste väliin. Buu. Ideoita oli kyllä, mutta jotenkin ne yksi toisensa jälkeen tuntui jotenkin tylsiltä. Lopulta keksinkin mitä olisin voinut tehdä, mutta olisin joutunut toteuttamaan sen väsyneenä ja kiireessä, joten sekin jäi. Projektiin liittyy unelman kevyt silkki. Aah. Toteutan senkin kyllä kunhan pääsen tämän tavaravyöryn aiheuttamasta kohinasta eroon. 


2 kommenttia:

  1. Sinäkin olet monen muun tavoin valaistunut Konmarin opeista. Itse en ole vielä edes uskaltanut katsastaa kirjaa. Paljon olisi tavaraa, jota voisi laittaa pois, myydä ja kierrättää.
    Luin muuten koko ajan, että "rakkauslegginssit" :D. Vasta tuon toisen bodyn kohdalla luin oikein. Toppisi on kiva ja pitsi sopii siihen oikein hyvin. Voi kun ennättäisi osallistua itsekin muihin haasteisiin...

    VastaaPoista
  2. Onpas kauniita, vau!

    Onnenmurusia päivääsi!

    VastaaPoista